Fantasztikus hír a magyar családoknak: jön a globális rezsicsökkentés

2017.06.18 10:48

Az elmúlt években óriási mértékben esett a szélenergiával megtermelt villamos energia ára. Ez a tendencia ráadásul az elemzők szerint folytatódni fog, aminek nemcsak a családok, hanem a bolgyónk is örülni fog, hiszen az így megtermelt áramnak nincs szén-dioxid-kibocsátása.

Újabb meglepetést okoz a napenergia - írja a Napi.hu, az amerikai Bloomberg New Energy Finance (Új Energiai Pénzügyek) című jelentésére hivatkozva.
 
A tanulmány készítői 2040-ig vizsgálták meg, hogy milyen változások fognak lezajlani a világ energia piacain, és itt jön a jó hír.
 
A napenergia hasznosításával termelt villamos energia ára 2009 óta a negyedére zuhant, és 2040-re további 66 százalékkal fog esni.
A napenergiával termelt áram ára egyébként az Egyesült Álamokban és Németországan már most is versenyképes a szénerőművekben előállított áraméval. 
 
Az E.ON Energiaszolgáltató 2014-re 1 579 kWh-ra becsülte az éves lakossági áramfogyasztás átlagos mértékét. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2016-ban 366 forintba került 10 kWh villamos energia, így ezek alapján könnyen kiszámítható, hogy évente átlagosan 57 791 forintot költünk áramra, amelynek egy része ezek szerint a jövőben megspórolható lesz.
 
penzcentrum.hu