Fegyverarzenál a miskolci garázsban – Ítéletet hirdetett a bíróság

2017.04.12 14:25

A Miskolci Járásbíróság szerdán hirdetett ítéletet annak a miskolci vádlottnak az ügyében, akinek avasi garázsában engedély nélkül tartott fegyvereket és rengeteg lőszert talált a rendőrség.

arzenal.jpg
 
Miskolcon, a Leszih Andor utcában 2016. május 10-én megtartott házkutatáson a rendőrök legalább 500 petárdát, 800 kispuskalőszert, illetve változó mennyiségben még sok más töltényt és lőszert, továbbá maroklőfegyvert, kisgolyós lőfegyvert, gáz-riasztó fegyvert találtak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást Sz. Zoltán 39 éves miskolci lakossal szemben.
 
Az ítélet szerint a vádlott az 1990-es évektől gyűjtött engedély nélkül fegyvereket és lőszereket, amelyeket külföldön vagy interneten keresztül szerzett be. Ezeket Leszih Andor úti lakásában, valamint garázsában tárolta. Az ingatlanokból több olyan fegyvert, fegyverhez tartozó felszerelést, hangtompítót, fegyver alkatrészt és lőszert foglalt le a rendőrség, amelyek megszerzése engedélyhez kötött, vagy amelyek tartása nem is engedélyezhető.
 
A járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottat lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Rendelkezett a bíróság az engedély nélkül tartott tárgyak elkobzásáról is. Az ítéletet az ügyész, a védő és a vádlott is elfogadta, így jogerőre emelkedett.
minap.hu