Fegyverrel fenyegetőzött a miskolci férfi - 15 év szabadságvesztésre ítélték

2017.06.13 17:18

Több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, lőfegyverrel visszaélés bűntette és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 15 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit a Miskolci Törvényszék kedden - közölte a bíróság.

Több emberre is ráfogta a fegyvert

illusztráció
 
A tájékoztatás szerint a vádlott és a sértett között 14 éven keresztül érzelmi kapcsolat volt, ez időszak alatt a vádlott nagyobb összeget adott kölcsön a sértettnek, majd a kapcsolat megszakadása után engedély nélkül tartott fegyverével visszakövetelte a pénzt.
 
A fegyvert egy alkalommal a sértett házában tartózkodó több emberre rászegezte, megpróbálta elsütni, azonban az nem sikerült, ezért egyiküket a pisztoly markolatával halántékon ütötte A törvényszéken a férfi beismerő vallomását tett.
 
A bíróság ezt, és azt, hogy a terhére rótt bűncselekmények egy része kísérleti szakban maradt, enyhítő körülményként vette figyelembe, ugyanakkor súlyosító körülmény volt többek között a vádlott büntetett előélete és az, hogy fegyverrel fenyegetett meg többeket. Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
 
mti.hu