Fegyverrel rabolt a szabadnapos budapesti rendőr

2015.06.30 10:03

Fegyveres rablás miatt vettek őrizetbe egy rendőrt, a Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a BRFK egyik kerületi kapitányságának járőrét.

Az őrmester 2015 áprilisában szolgálat közben ismerkedett meg az akkor lakhelyelhagyási tilalom alatt álló későbbi társával. A két férfi összebarátkozott, majd rövidesen elhatározták, hogy ketten együtt fegyveres rablást követnek el.

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján, 2015. június 28-án hajnalban a rendőr őrmester és bűntársa megjelent egy budapesti XVI. kerületi háznál, ahol kezdetben hivatalos eljárást színlelve, „Rendőrség!" felkiáltással berúgták a bejárati ajtót, a nőre ráfogtak egy lőfegyvert utánzó gáz-riasztópisztolyt és felszólították, hogy feküdjön a földre. A már földön fekvő nő kezeit ezután egy műanyag bilinccsel hátrabilincselték. Miután a sértett a pénzt és ékszereket felszólítás ellenére sem adta át az elkövetőknek, a két férfi a sértett táskájából mintegy 3.500 forintot tulajdonított el, majd a nőt megbilincselve hagyva elhagyták a helyszínt.

A budapesti nyomozó ügyészek a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak hatékony közreműködésével elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki a rendőr őrmestert, társa azonban még szökésben van.

blikk.hu