Féktelen szilveszteri bulit tartottak a rabok a tiszalöki börtönben, ezért repült a parancsnok (+videó)

2017.01.05 20:28

Táncoltak, buliztak a rabok a tiszalöki börtönben szilveszter este.

Képtalálat a következőre: „büntetés végrehajtás tiszalök”

BV intézet Tiszlök

Három büntetés-végrehajtási (bv-) intézet vezetőjét váltotta le a belügyminiszter - tájékoztatta a Belügyminisztérium csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint Pintér Sándor csütörtöki hatállyal, indokolás nélkül visszavonta vezetői kinevezését Mészáros László bv-dandártábornoknak, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának, Széles Gábor bv-dandártábornoknak, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának és Tóth Tamás Tibor bv-dandártábornoknak, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának - tartalmazza a közlemény.

A miniszter ezzel egyidőben kinevezte a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának Bozsó Zoltán bv-dandártábornokot, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának Biczó László bv-dandártábornokot, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoki teendőinek ellátásával pedig Dömény Sándor bv-vezérőrnagyot bízta meg - közölte a Belügyminisztérium.

 

A szombathelyi börtönben a rettegett berhidai rabszolgatartók egyik tagja, Cs. Sándor "Dinamó" fotókat készített és küldött ismerőseinek cellájából. Úgy tűnik, nem csak itt történt ehhez hasonló eset.

Az RTL Híradójának videóján látható, ahogy alkohol nélkül is jó hangulatban várják az újévet a sitten a tiszalöki elítéltek, egy okostelefonnal fel is vették a partit.

A szórakozó rabok a családtagjaiknak is elküldték a felvételt, amin jól kivehető, hogy a buli a börtönön belül történt.

A riport szerint a börtön az ország egyik legújabb ilyen intézménye, s nem tudni, hogy a szigorú szabályokhoz kötött telefonhasználat hogyan tette lehetővé, hogy az elítéltek zenét hallgassanak, internetezzenek és kommunikáljanak a külvilággal. A szakértő szerint a börtön saját telefonjai nem alkamasak a videózásra és fotózásra.

Pintér Sándor belügyminiszter azonnali hatállyal visszavonta három büntetés-végrehajtási vezető kinevezését, a szombathelyi, a tiszalöki és a budapesti parancsnokokét. A börtönök azonnali belső vizsgálatot indítanak.

mti.hu/ blikk.hu