Felfüggeszti a villanyórák leolvasását az ELMŰ-ÉMÁSZ, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell fizetni

2020.03.19 15:46

Ideiglenesen leállítja a villamos energia fogyasztásmérők leolvasását az ELMŰ-ÉMÁSZ - közölte a cég. Az ügyfeleket arra kérik, hogy elektronikus úton adják meg a fogyasztásmérők állását. A lépés célja az ügyfeleik és a munkatársaik egészségének megóvása.

 
A vállalat az eddig megtett óvintézkedések mellett úgy döntött, ideiglenesen felfüggeszti a villamos energia fogyasztásmérők személyes leolvasását. Az ügyfelektől átmenetileg azt kérik, hogy akiknél ez esedékes, az árammérő állását a cég digitális csatornáin, maguk adják meg. Automatikusan nem szükséges mérőállást küldeni, a vállalat jelezni fogja az érintetteknek, amikor ez szükséges.
 
Az ELMŰ-ÉMÁSZ-nál a mérőállások a legegyszerűbben az online ügyfélszolgálaton keresztül, illetve a cég mobilapplikációjának (EnergiApp) segítségével adhatók meg. A mérőállások bejelentésére telefonon is lehetőség van, de arra kérik az ügyfeleket, hogy ha tehetik, az első két lehetőséget vegyék igénybe. 
 
Az ELMŰ-ÉMÁSZ már korábban döntött arról, hogy személyes ügyfélszolgálati irodáit további intézkedésig zárva tartja, vállalták, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolják ki tartós számlatartozás miatt az áramot, illetve több halasztható tevékenységet is leállítottak annak érdekében, hogy támogassák a koronavírus terjedésének megakadályozására tett intézkedéseket.
 
elmuemasz.hu