Felháborító: ízléstelen tréfát űztek a miskolci mentőkkel

2021.07.23 09:17

Két mentőhelikoptert és több esetkocsi érkezett ki egy megadott helyszínre, fölöslegesen.

 
A Miskolci Mentésirányítás emberei fáradhatatlanul dolgoznak helyi lakosokért, erre pedig remek példa a tegnapi nap, amikor is megállás nélkül igyekeztek eleget tenni a hozzájuk érkező segítségkéréseknek. Bár délutánra javult a helyzet, ám váratlanul egy súlyos autóbalesetről érkezett bejelentés, amelyben négyen is megsérülhettek, csak éppen az elején minden kérdésre készséggel válaszoló bejelentő egyszer csak eltűnt és elérhetetlenné vált.
 
Ezt követően derült ki, hogy a helyszínre siető két mentőhelikopter és több esetkocsi teljesen fölöslegesen indult az áldozatok mentésére, mivel semmiféle baleset sem történt.
 
Tegnap igazán toppon voltak a Miskolci Mentésirányítás bajtársai, pedig nem várt gátlástalansággal is kellett szembesülniük a húzós szolgálat közben. Buszbalesettel indult a reggel, ahova több mentőegységet riasztott a mentésvezető, de a nap további része sem volt eseménymentes. Szinte folyamatosan érkeztek a segélykérések, és amikor délután elcsendesülni látszott a mentésirányítás, egy újabb súlyos autóbalesetet jelentett egy férfi, ahol négy eszméletlen sérült szorul gyors ellátásra. A bejelentő készségesen válaszolgatott a mentésirányító kérdéseire, majd a betegvizsgálati teendők során is együttműködőnek tűnt, ám perceken belül megszakította a hívást és elérhetetlenné vált. A rutinos mentésirányító ezúttal két mentőhelikoptert és több esetkocsit is indított segítségül, de hamar kiderült, hogy baleset a megadott helyszín környékén sem történt! Az egységek ugyan rövid időn belül felszabadulhattak, az ordenáré gesztus fölött mégsem tudtak szemet hunyni a mentők, akik minden szükséges lépést megtettek a férfi felelősségre vonása érdekében. A mentésben résztvevőknek gratulálunk!" 
 
– írja beszámolójában az Országos Mentőszolgálat.

 

 


facebook.com / minap.hu