Felháborodtak a miskolci nyugdíjasok: nem tudják elfogadni, hogy bulizós öregeknek nevezik őket

2015.11.03 17:38

Felháborítónak tartják a miskolci nyugdíjasok, Jakab Péter jobbikos frakcióvezető nemrég tett kijelentését. Az ellenzéki politikus azt közölte, hogy a Fidesz a Salkaházi Programban a Fásy mulatóval és az évi egyszeri tízezer forintos juttatással megvásárolja a nyugdíjasokat. Megszólalt az ügyben a polgármester is. Kriza Ákos szerint elszomorító, hogy a Jobbik egy életet ledolgozó generációt bulizó nyugdíjasoknak nevez.

„Nem az a gazdasági fejlődés, hogy van Lovagi Tornák Tere meg ingyen buli a sportcsarnokban, ez is fontos, de nem gazdasági fejlődés.” Ezt mondta az októberi közgyűlésen Jakab Péter jobbikos frakcióvezető. Később közleményt is kiadott, amelyben az olvasható, hogy a Salkaházi Programban a Fásy Mulatóval és az évi tízezer forinttal a Fidesz megvásárolja a nyugdíjasokat. Az idősek felháborodtak a jobbikos kijelentésen.

salkahaz_szureti_151002ml_45.jpg

Fotó: Mocsári László

- Igen, megrökönyödtem ezen a kijelentésen, ugyanis nem érzem azt, hogy ő, mint egy fiatalember jogosult volna arra, hogy azok a nyugdíjasok, akik Miskolcon és a városért ledolgozták az életüket, hogy ilyen kritikát kapjanak – mondja Albert György miskolci nyugdíjas. Azt mondja: tiszteletlenségnek tartják, és nem tudják elfogadni, hogy bulizós öregeknek nevezik őket.

- Amikor meghallottam a jobbikosoknak a megnyilvánulását erről a Salkaházi Programról és minden olyan általa szervezett kulturális és egyéb eseményről, amit irányunkba megtett a város, a városvezetés, és ők ezt így reagálták le, hogy 10 ezer forintért megvesznek minket, ezt teljesen felháborítónak tartottam. Ezt Kövérné Domokos Ágnes nyilatkozta a Miskolc Televíziónak.

A jobbikos kijelentésről beszélt nemrég Miskolc Holnap című műsorunkban Kriza Ákos is. A polgármester azt mondta: a Salkaházi programmal a város a munkával eltöltött évtizedeket köszöni meg nyugdíjasainak.

- Nagyon elszomorító, és nagyon megdöbbentő, hogy egy olyan programhoz, ami a munkában eltöltött életévekhez kapcsolódik, vagyis azt a generációt próbálja meg támogatni, amelyik egy életen át dolgozott, akkor ők csak bulizó nyugdíjasokról beszélnek – mondta Kriza Ákos polgármester a Miskolc Holnap című műsorban.

A Salkaházi program tavaly indult, és azóta kulturális rendezvényekkel is bővült. Hatalmas sikere volt például a szüreti batyus bálnak is. A Generali Arénában október elején csaknem ezer szépkorú szórakozhatott önfeledten. Emellett személyi riasztót és betörőriasztó ajtóéket igényelhetett, valamint 10 ezer forintos egyszeri juttatást is kapott a programban résztvevő több mint 30 ezer idős miskolci nyugdíjas.

minap.hu