Felhőszakadás és jégeső jöhet kedden

2017.06.06 05:59

Másodfokú riasztást adtak ki keddre felhőszakadás és heves zivatar veszélye miatt Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyére, míg Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Mint írják, délelőttig elsősorban a Duna-Tisza köze északi felében, illetve az Északi-középhegység térségében valószínű elszórtan zivatarok kialakulása. Ezek környezetében  jelentősebb mennyiségű csapadék és szélerősödés is előfordulhat.
 
Délelőttől estig főként a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében várhatóak zivatarok, ezeken a részeken elszórtan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez kis területen viharos szél, jégeső, illetve felhőszakadás is társulhat.
 
Várhatóan az esti óráktól északnyugat felől szórványosan valószínű zivatarok kialakulása egy érkező front hatására, amelyek környezetében viharos széllökés is kialakulhat.
 
Kedden egyébként országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, ám hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul, késő estére 19 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.
 
met.hu