Fellökte és kirabolta a 71 éves nénit a 12 éves fiú, kukoricapelyhet, mosóport és egy tábla csokit zsákmányolt

2019.05.16 16:45

Egy 71 éves, éppen a bevásárlásból hazafelé tartó asszonyt támadott meg az a fiú, aki ellen csütörtökön emelt vádat az Egri Járási Ügyészség. Az eset Mezőszemerén történt. Az asszonynál két szatyor volt, amelyekre a fiú szemet vetett, ezért a néni mögé osont, hátulról fellökte, majd amikor már a földön feküdt, kitépte a kezéből az egyik táskát, aztán elszaladt. Az akkor még alig 12 éves fiú

egy csomag kukoricapehelyhez, egy tábla mogyorós csokoládéhoz, és egy doboz mosóporhoz jutott.
 
 
Az idős nő - a pszichés traumán túl - súlyos sérülést szenvedett.
 
Az Egri Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a cselekményét még gyermekkorúként elkövető fiúval szemben, akit a Füzesabonyi Járásbíróság nemrég 2 évre próbára bocsátott, és a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét. A bírói döntés ellen az ügyészség súlyosításért fellebbezett.
 
A vád képviseletét ellátó Füzesabonyi Járási Ügyészség a bíróság ítélete ellen fellebbezést jelentett be. Az ügyészi álláspont szerint a próbára bocsájtás ebben az esetben nem alkalmas a büntetési célok elérésére, az erőszakos bűncselekmény elkövetőjével szemben szabadságelvonással járó intézkedés alkalmazása indokolt, eredményes nevelése, ezáltal a helyes irányú fejlődése érdekében javítóintézeti elhelyezése szükséges.
 
168ora.hu