Félmilliárd tűnt el a fideszes vezetésű Rakamazon

2015.07.09 12:12

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogyan vallott kudarcot Rakamaz település korábbi, fideszes vezetésének terve a természeti értékeket bemutató komplexum létesítését illetően.

A város vezetése 520 millió forintot kapott uniós forrásból arra, hogy idegenforgalmi látványosságot létesítsen a Tisza élővilágának bemutatására. A kivitelezés azonban igencsak balul ütött ki. Bár az épület elkészült, de még használatbavételi engedélyt sem kapott az építkezés során vétett számos nyilvánvaló hiba miatt.

Gyakorlatilag mind a tetőszerkezet, mind a padlózat beszakadt, az ingatlan azóta is kong az ürességtől.

Függetlenül az ügy többi részletétől vagy egy hihetetlenül amatőr, hozzá nem értő vezetés hibájából jutott idáig a dolog, vagy egy nagyon is precíz terv alapján szivattyúzták ki a pénzt az uniós projektből, maguk után hagyva egy romhalmazt.

Az új városvezetés feljelentést tett ugyan ismeretlen tettes ellen, de a probléma ezzel még nincs megoldva. A legnagyobb gond ugyanis az, hogy a meg nem valósult beruházás miatt az Európai Unió bármikor visszakövetelheti a több mint fél milliárd forintot, amit egy ilyen kisváros egészen biztosan nem tud kifizetni.

Az egész ügyben talán az a legmegdöbbentőbb, hogy ha egy szabolcsi kisváros egyetlen projektjében ilyen hatalmas összegnek kél lába, akkor hogyan működhet ez egy megyeszékhely vagy akár a főváros esetében. De elég csak a "Híd a munka világába" program körüli botrányokba belegondolni és egy újabb keserű tapasztalattal leszünk gazdagabbak.

sztarklikk.hu