Fenyegető leveleket kapott az Orbánt az EP-ben lehazaárulózó MSZP-s

2017.04.30 14:44

Ujhelyi István azt írta, fizikai erőszakot is ígértek neki a levelekben, de továbbra is tartja, hogy Orbánék kormányon hazaárulást követnek el.

Fenyegető leveleket kapott az Orbánt az EP-ben lehazaárulózó MSZP-s
Fenyegető üzeneteket kapott Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő, miután az Európai Parlamentben "igazi hazaárulásnak" nevezte azt, amit Orbán Viktor Magyarországgal tett az elmúlt években. 
 
Ujhelyi azt írta: "a sok ezer támogató üzenet mellett megszámlálhatatlan mennyiségű gyűlölködő kommentárt, verbális erőszakot használó és fizikai erőszakot ígérő fenyegetést kaptam. Kijelentésemet továbbra is vállalom. Állítom, hogy Orbán Viktor a nemzet érdekei ellen cselekszik, amikor sötét orosz paktumok mentén eltávolítja hazánkat az európai közösségtől. Ez bizony hazaárulás."
 
Ujhelyi hozzáteszi, Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, az Orbán-kormány nem egyenlő a nemzettel, a Fidesz pedig nem egyenlő a magyarsággal, és felidézi, hhogy tizennégy éve az akkor ellenzékben lévő Fidesz vezetőjeként Orbán az akkori magyar kormányt elítélő határozatot fogadtatott el a Kereszténydemokrata Internacionálé lisszaboni ülésén, tizenegy éve pedig Strasbourg-ban a néppárti politikusok előtt arról beszélt, hogy az általa hazugnak titulált baloldali kormánytól meg kell tagadni "az uniós segítségnyújtást", vagyis meg kell vonni a forrásokat.
 
"Legyen világos: nem az követ el hazaárulást, aki rámutat a kormány bűneire, hanem az, aki kormányon elköveti azokat. Orbánék hét éves uralkodása pedig bőven megalapozta, hogy tetteiket ekképpen nevezzük" - írja a szocialista politikus.
 
hvg.hu