Fenyegették, kényszerítették a 82 éves nénit

2016.01.29 11:39

Vádat emeltek három férfi ellen, akik 2014 őszén csuklyában támadtak egy 82 éves vecsési asszonyra, majd elvették tőle az értékeit - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken.

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a három férfi egy novemberi hajnalon azzal a kitalált történettel kért bebocsátást az egyedül élő asszonyhoz, hogy a szomszéd állítása szerint egy rabló jár a környéken, és valószínűleg az idős nő lakásában bújt meg. Miután az asszony beengedte a csuklyát és kesztyűt viselő férfiakat, azok a hálószobába tuszkolták, az ágyra lökték, közben pénzt követeltek tőle. Végül átkutatták a házat és megtalálták a nő félretett pénzét, amit magukhoz vettek.

A sértett nyakából letépték a nyakláncát, majd megfenyegették, így az asszony félelmében átadta a fülbevalóját és a gyűrűjét is - közölte a szóvivő. Hozzátette: az egyik támadó élettársa prostituáltként dolgozott Üllő és Ócsa térségében, valamint Budapesten, az így keresett pénzét a férfi naponta elvette tőle. Ha nem volt megelégedve a keresménnyel, megverte a nőt, volt olyan eset is, amikor a csekélynek talált készpénzt lenyelette vele.

A Monori Járási Ügyészség csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és kerítés miatt emelt vádat a három férfi ellen, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva. Mindhárom vádlott előzetes letartóztatásban van - mondta Gyugyi Csilla.

mti.hu