Fényes jövőt szánnak a történelmi Avasnak

2016.04.01 18:02

Ez az év a tervek készítéséről, az engedélyeztetésekről és a közbeszerzési eljárásokról szól, 2017-ben már látható fejlesztések lesznek, 2018-ban pedig már együtt koccinthatunk az első szalag­átvágásokon a történelmi Avason – ezt ígérték az avasi pincetulajdonosoknak a miskolci önkormányzat által összehívott szerdai fórumon.

A Borangolást is rendeztek az utóbbi években a történelmi Avason
 
A történelmi Avas revitalizációs programjának főbb elemeit az önkormányzat szakemberei ismertették a szép számmal megjelent érdeklődő előtt (a pótszékekkel kiegészített közgyűlési teremben még így is voltak, akiknek csak állóhely jutott).
 
forum-az-avasrol03-st
 
Pfliegler Péter alpolgármester és Soós Attila, a Fidesz-frakció vezetője, egyben a polgármester megbízásából az avasi munkacsoport összefogója, elöljáróban és összefoglalásul is arra biztatott minden érdekeltet, hogy éljenek a lehetőséggel, s a történelmi Avason észlelt minden problémájukat, javaslatukat jelezzék az önkormányzatnak, vagy az ingyenesen, a nap 24 órájában működő 80-46-00-46-os számon, vagy a pince@miskolcph.hu címen. Minden egyes bejelentést rögzítenek, s vagy nyomban intézkednek (például illetéktelen ingatlanfoglalást észlelnek), vagy továbbítják az illetékes helyre (mondjuk kiégett a közvilágítást szolgáló égő).
 
Megtudtuk: nagy energiákat fektetnek abba, hogy a terület valamennyi ingatlanának tulajdonosával, használójával felvegyék a kapcsolatot. E munka során eddig tíz esetben póthagyatéki eljárást kellett indítani, minthogy az örökösöknek nem is volt tudomásuk arról hogy örököltek, márpedig a terület vonzóvá tétele csakis a tulajdonosok és az önkormányzat összefogásával képzelhető el.
 
avas_130703_fkcs_3.jpg
 
minap.hu