Ferenc pápa kassai látogatása miatt változik a forgalmi rend egy forgalmas B.A.Z. megyei főúton

2021.09.14 08:02

 A hármas főút arnóti körforgalom és Tornyosnémeti határátkelőhely közötti szakaszán szeptember 14-én, kedden korlátozzák a tranzit teherforgalmat.

 
Nem közlekedhet tranzit teherforgalom a 3-as főút arnóti körforgalom és Tornyosnémeti határátkelőhely közötti szakaszán szeptember 14-én, kedden reggel 6:30 és délután 17 óra között - írja  közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 
 
- A korlátozást Ferenc Pápa kassai látogatása miatt vezetik be a szakemberek, mert Szlovákia tájékoztatása alapján 8 és 18 óra között a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem léphetnek be Szlovákiába a Tornyosnémeti határátkelőn. Szlovákia területére ezalatt a sátoraljaújhelyi, illetve a bánrévei határátkelőket használhatják az érintett közlekedők - írják.
 
Az elrendelés idejére „3,5 tonna tehergépkocsival behajtani tilos” tábla „TRANSIT” illetve „BORDER CLOSED, HATÁR LEZÁRVA 8:00-18:00” kiegészítő táblák lesznek kihelyezve az arnóti körforgalom 3-as főút Tornyosnémeti felé kivezető ágán, továbbá a 39-es és a 3-as főutak encsi körforgalmú csomópontjának Tornyosnémeti felé kivezető ágán. A gyorsforgalmi utakon változtatható jelzésképű táblák, az érintett csomópontokban pedig rendőrök segítik majd a közlekedőket.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
internet.kozut.hu