Feszítővassal törtek be a 80 éves nyugdíjashoz a rablók

2017.01.20 13:52

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai rövid idő alatt azonosították azokat az elkövetőket, akik egy putnoki idős férfit otthonában bántalmaztak, majd kiraboltak.

Feszítővassal törtek be a 80 éves nyugdíjashoz a rablók

Betonacélból készült a néretes ,,szerszám"

fotó: police.hu

Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást D. Virgínia 22 éves putnoki lakossal és négy fiatalkorú, helyi társával szemben.

A gyanúsítottak január 19-én este 7 óra után egy feszítővassal betörtek egy putnoki 80 éves nyugdíjas házába, majd értékei átadására szólították fel a sértettet, miközben a támadók egyike bántalmazta a férfit. A megfélemlített idős úr pár tízezer forintját átadta a rablóknak. A sértettnek a támadás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az elkövetőket a rendőrök azonosították, majd a hajnali órákban elfogták és előállították.

Az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt, két lányt és két fiút, akik kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek a nyomozóknak.

A gyanúsítottakkal szemben a rendőrség előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk indítványozására is az ügyészségen.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság