Fiataloktól kért segítséget egy idős hölgy Miskolcon, de meglopták

2015.12.14 15:25

Egy idős miskolci nő köszönte meg a rendőröknek a gyors intézkedést, mivel hamar kézre kerítették azt a két fiatal fiút, aki meglopta őt, miután segítséget kért tőlük.

A rendőröket telefonon értesítették december 11-én 13 óra 50 perckor, miszerint egy idős nőtől ketten elloptak egy pénztárcát. A bejelentő többek között elmondta, hogy két fiatalembertől kért segítséget, hogy a lakásához vezető lépcsősoron vigyék már fel az élelmiszerekkel telt szatyrait. A 78 éves nő 200-200 forintot ajánlott a segítség fejében. A két fiatal el is végezte a feladatot, azonban a lépcső tetejére érvén a hordtáska tetején hagyott pénztárcával, abban közel negyvenezer forinttal, bankkártyával, személyigazolvánnyal együtt elsiettek a helyszínről.

A rendőrök a közelben ellenőrzés alá vontak, a sértett által megadott személyleírás alapján két fiút, akiknél a ruházatátvizsgálás során megtalálták a már egymás között felosztott pénzt.

A Miskolci Rendőrkapitányság a két gyermekkorú helyi fiúval szemben, büntethetőséget kizáró ok megszüntette az eljárást, azonban jelzéssel élt a gyámhatóság felé a szükséges hatósági intézkedések megtételére.

minap.hu