Fidesz: Ha az MSZP-n múlik, már nyugdíj sem lenne

2015.05.05 06:38

Korózs Lajos az öregségi nyugdíjminimum emelését indítványozta. A Fidesz-frakció szerint "teljesen mindegy, miket ígérget Korózs Lajos a nyugdíjasoknak", mert ha rajta és a szocialistákon múlik, ma már nyugdíjuk sem lenne az időseknek.

Előzőleg Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s alelnöke a többi között az öregségi nyugdíjminimum 28 500 forintról negyvenezer forintra emelését javasolta.

A Fidesz-frakció közleményében erre úgy reagált: a szocialisták IMF-hitel nélkül már a nyugdíjakat sem tudták volna fizetni, mert "a nyugdíjkasszát az összeomlás szélére taszították".

A szocialisták az idősektől elvettek egyhavi nyugdíjat, vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak velük fizettetni, meg akarták adóztatni a nyugdíjakat, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát - sorolták a kormánypártiak.

Ezzel szemben a 2010-es kormányváltás óta minden évben nyugdíjemelés volt, az alacsony inflációnak köszönhetően nőtt a nyugdíjak értéke, csökkent a rezsi és a gyógyszerek ára, emellett több és korszerűbb a férőhely az idősgondozásban -  emlékeztet a Fidesz.

mti.hu; magyarhirlap.hu

 

MH/MTI