Fidesz: Márki-Zay Péter mondjon le a polgármesteri posztjáról

2021.10.18 09:38

A kormánypárt hódmezővásárhelyi szervezete szerint egyértelmű, hogy Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta.

FIDESZ: Mondjon le!

 

Márki-Zay Péter lemondását kéri polgármesteri posztjáról a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete.
 
Hétfői közleményük szerint miután vasárnap este nyilvánvalóvá vált, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányba kezd, kezdeményezik, hogy mondjon le a polgármesteri tisztségéről, adja át a város vezetését ideiglenesen – az általa utódként megnevezettSzabó János alpolgármesternek, és írjanak ki időközi polgármester-választást 2022 áprilisára.
 
Immár egyértelmű, hogy Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta – írták. A Fidesz helyi csoportja ezt tiszteletben tartja, és jó egészséget kíván a politikusnak a további küzdelmeihez. Nem lehet azonban, hogy a városnak újabb fél évig ne legyen polgármestere, a lemondással elkerülhetővé válik, hogy Hódmezővásárhely továbbra is Márki-Zay Péter és az országos politika túsza legyenolvasható a közleményben.
 
Amennyiben valóban fontos Márki-Zay számára Hódmezővásárhely, amennyiben valóban szereti ezt a várost, lemond. Nem lehet ugyanis egyszerre két feladatot is ellátni: várost vezetni és országos politikai kampányt folytatni, különösen akkor, ha valaki hat párt érdekeit és céljait akarja összeegyeztetni – áll a közleményben, amelyben a Fidesz hozzáteszi: a lemondás korrekt és tisztességes lépés, ami a város érdekeit szolgálja. Lázár János is így tett, amikor tíz évvel ezelőtt az országos politika első vonalába lépett – írják.
 
Márki-Zay Péter nyerte az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek versenyét, 371 560 szavazatot szerzett, Dobrev Klára 283 677-et.
 
forrás: mti.hu / hvg.hu