Fidesz: nem nyerészkedni kell a betegeken, hanem megelőzni a betegséget

2015.07.22 19:40

A Fidesz szerint a betegséget megelőzni kell, nem pedig az amúgy is nehéz helyzetben lévő betegeket még több anyagi teherrel sújtani, ezért tették elérhetővé országszerte a daganatos betegségek, különösen a méhnyakrák, az emlőrák és a vastagbélrák szűrését.

A Fidesz parlamenti frakciója szerdán ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi koordinációért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón azt mondta, a tervek szerint 2018 végére az egész ország területén lesz vastagbélrák-szűrés, mert az Európai Unióban a lakosság arányában Magyarországon halnak meg a legtöbben vastagbélrákban, illetve a megbetegedések tekintetében Szlovákia után a második helyen állunk.

A nagyobbik kormánypárt közlése szerint míg a baloldal nyerészkedni próbált a betegeken, a polgári kormányzásban az egészség érték, ezért minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a magyar családokban minél több édesanya, édesapa, nagyszülő és gyermek tudjon egészségben élni. A korai halálozást és a tragikus népegészségügyi állapotokat az egészségesebb életmóddal, a dohányzás visszaszorításával, az egészségesebb élelmiszerekkel, a mindennapi testneveléssel és sportolással, a népbetegségek megelőzésével és mielőbbi diagnosztizálásával tudják csökkenteni. A Fidesz egészségpolitikájában mindez kiemelt fontosságú - tették hozzá.

mti.hu