Fideszes miskolci képviselő inzultált egy nőt,a rendőrség vizsgálódik

2015.04.24 11:02

Bejelentés alapján a miskolci rendőrkapitányság vizsgálja azokat a körülményeket, amelyek egy miskolci fogadóórán történtek – válaszolta az MTI kérdésére pénteken Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Előzőleg a Jobbik azt közölte, hogy Deák-Bárdos Mihály, a Fidesz miskolci városi képviselője csütörtöki nyilvános fogadóóráján inzultált egy nőt.

A rendőrségi szóvivő hozzátette, hogy jelenleg adatokat, információkat gyűjtenek és tanúkat hallgatnak meg az ügyben.
   
Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője az MTI-hez eljuttatott péntek reggeli közleményében azt írta, hogy képviselőhöz és sportemberhez is méltatlanul viselkedett Deák-Bárdos Mihály fideszes képviselő, amikor csütörtöki nyilvános fogadóóráján agresszív módon útját állta egy, a fórumról távozni készülő többgyermekes családanyának.
   
A frakcióvezető azt írta: az egykori birkózó olimpikon azt sérelmezte, hogy a nő "az egyik média képviselőjeként" felvételt akart készíteni az eseményről és kérdéseket tett fel arról, mit tett eddig Deák-Bárdos Mihály Lyukóvölgyért.
   
Jakab Péter szerint a Fidesz képviselője a felvételkészítést megtiltotta, a kérdéseket provokációnak minősítette, majd "agresszív módon elállta a fogadóóráról távozni készülő hölgy útját, felszólítva kamerája átadására".
   
A Jobbik miskolci frakcióvezetője közölte, felszólítják a Fidesz miskolci frakcióját, hogy "határolódjon el képviselőjétől, akinek cselekedetére nincs mentség”.
   
Az MTI kereste Soós Attilát, a Fidesz miskolci frakciójának vezetőjét, de a politikust egyelőre nem sikerült elérni.

mti.hu