Figyelmeztetést adtak ki 11 megyére - Itt a friss Márton-napi előrejelzés, mely a telet is megjósolja

2021.11.11 05:43

Időjárás-előrejelzés november 11-re, csütörtökre.

 

Szárazföldünk nagy részének időjárását egy anticiklon alakítja, amelynek területén jobbára derült, száraz idő van, azonban a kontinens belsőbb részei felé haladva egyre nagyobb eséllyel találkozunk makacs ködfoltokkal. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárására is ez lesz a jellemző.
 
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Tartós, sűrű köd
 
 
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre
 
 
Derült, napos, illetve borult, párás körzetek váltakoznak, nappal kevesebb, éjjel több helyen ködre, rétegfelhőzetre is számtani kellet. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb ködszitálás alakulhat ki. A többnyire gyenge vagy mérsékelt délkeleti, keleti szelet az Észak-Dunántúlon helyenként élénk lökések kísérik.
 
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra
 
 
A hőmérséklet korareggel -5 és +5 fok között alakul, a kissé szeles tájakon lehet a legenyhébb, a derült fagyzugokban hidegebb az éjszaka.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön a napos tájakon 10 és 13, a tartósabban borult, párás, ködös részeken 6 és 9 fok között várható.
 
Ha a népi megfigyeléseknek hihetünk, akkor a Márton-napi köd nem olyan nagy baj. A babona szerint:
 
Ha ködös Márton, akkor enyhe tél lesz.
 
Hát, majd meglátjuk. 

A hét további kilátásai:

Pénteken is többfelé ébredhetünk nyirkos, ködös időre, helyenként ködszitálás előfordulhat, viszont eső továbbra sem várható. Napközben tartósabban párás, ködös, felhős, valamint napos területek váltják egymást. A légmozgás nem lesz jelentős. Hajnalban már többfelé fagyhat, napközben pedig 7-13 fokra van kilátás.
 
Szombaton hasonló időben lesz részünk, tartósabban párás, ködös és napos tájak váltakoznak. 7 és 14 fok közé melegedhet délutánra a levegő.
 
A vasárnap is sokfelé ködösen indul, ezen a napon viszont már az eső is eleredhet. Nagy mennyiségre nem kell számítani, kisebb záporok északon, északnyugaton fordulhatnak elő. 9-15 fokos csúcsértékeket mérhetünk. Hétfőre egy hidegfront okoz szeles időt, esni legfeljebb a nap első felében fog, estére kitisztul az ég.
 
forrás:met.hu / idokep.hu