Figyelmeztetést adtak ki 16 megyére péntekre - Itt a friss időjárás-előrejelzés

2021.11.12 05:53

Néhol ónos szitálás is előfordulhat. Meteorológiai előrejelzés november 12-én, péntekre.

 
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre
 
 
Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre
 
 
Éjszaka ismét terjeszkedett a rétegfelhőzet. Korareggel többfelé köd képződik. Ezek kiterjedése napközben csökken, és a legtöbb helyen napos idő várható, de főként a Nyugat-Dunántúlon egész napra beragadhat a felhőzet.
 
Időjárás-előrejelzés péntek délutánra
 
 
A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet általában -5 és +3 fok között alakul, nagyobb területen fagymentes idő a Nyugat-Dunántúlon lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a napos tájakon 11 és 14, a tartósabban borult, párás, ködös részeken 4 és 10 fok között várható.

Kilátások az előttünk álló hétvégére...

Szombaton ismét többfelé indul ködösen a nap. A Dunántúlon lesz vastagabb a felhőzet, itt kora délutántól helyenként, estétől többfelé előfordulhat csendes eső. Keleten várható több napsütés, melyet gyakran fátyolfelhők szűrhetnek meg. Gyenge lesz a déli szél. Hajnalban -4, +3, délután 7-14 fokot mérhetünk.
 
Vasárnap többfelé felhős lesz a reggel és foltokban ködre is számíthatunk. Gyenge eső reggel helyenként északon, napközben a Dunántúlon fordulhat elő. Keleten, északkeleten lehet naposabb az idő. Az északkeleti szelet délnyugaton élénk lökések kísérhetik. A csúcsértékeket 8-15 fok között alakul.
 
forrás: met.hu / idokep.hu