Figyelmeztette a MÁV a veszteglő vonatokon várakozó utasokat

2015.07.08 20:27

Még nagyobb késésekre lehet számítani a vonatoknál a vihar miatt - közölte szerda este a MÁV, amely arra kérte a kocsikban várakozó utasokat, a nyílt pályán ne szálljanak ki, mert az balesetveszélyes.

Az országon átvonuló vihar számos vonalon okozott beázásokat, a villámcsapások miatt több vonalon elromlott a biztosítóberendezés, valamint fák dőltek a vasúti pályatestre - közölte szerda este a MÁV.

A társaság szerint negyed négy óta folyamatosan szakadnak le a felsővezetékek a sínekre, komoly gondot okozva a vasúti közlekedésnek.

"Egyes vonalakon, már 180-220 percet állnak, várakoznak az utasok a szerelvényekben. Ebben a helyzetben a MÁV Zrt. arra kéri az utasokat, hogy a nyílt vonalon ne szálljanak ki a kocsikból, mert balesetveszélyes" - írta a társaság. Korábban arra kérték az utasokat, hogy a szerelvényeken maradva várják meg, amíg az ítéletidő elvonul.

A menetrend szerinti közlekedés holnap hajnalra állhat helyre, a MÁV azt írta, a szakemberei a katasztrófavédelemmel közösen végzik folyamatosan a kárelhárítást és a helyreállítási munkát. "A helyreállítás befejezése bizonytalan" - tették hozzá.

Korábban olvasói beszámolók szerint a Keleti és a Nyugati pályaudvaron is leállt a közlekedés, a Keletibe katasztrófavédőket is hívtak, állítólag omlásveszély miatt. A Nyugatiban egy beszámoló szerint kora este ismét megindult a forgalom.

mti.hu