Focit nézni megy az Országgyűlés

2016.06.12 09:04

Az Országgyűlés hétfőn fejezi be tavaszi ülésszakát, a képviselőknek a nyári szünet előtt még gyorsan lezavarják huszonhat előterjesztés végszavazását.

Hétfőn dönt a parlament az idei költségvetés módosításáról, és a 2017-es büdzséről is.   Zárószavazást tartanak a kabinet oktatási átszervezési javaslatáról is, amely a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyébe tankerületi központokat hozna létre az iskolák egységes állami fenntartására.

A képviselők szavaznak Schiffer Andrásnak, az LMP frakcióvezetőjének azon határozati javaslatáról is, amely a magyar érdekek védelmét erősítené a tervezett euroatlanti szabadkereskedelmi megállapodással szemben.

Fideszes kezdeményezésre a képviselők elfogadhatnak a brókerbotrányok károsultjait segítő kárrendezési intézkedéseket, szavaznak a menekültügyi eljárások további gyorsításáról, jóváhagyhatják Montenegró csatlakozását a NATO-hoz.
A határozathozatalokat követően kérdésekkel és azonnali kérdésekkel, majd napirend utáni felszólalásokkal ér véget a parlament tavaszi ülésszaka.

mti.hu