Fogy a vasutasok türelme

2016.05.22 09:19

Vészesen fogy a vasutasok türelme, ezért a MÁV-csoport vezetésének határidőt szabtak: a vasutasnapig vagy leülnek tárgyalni arról, miként javíthatnának a dolgozók helyzetén, vagy országos akciósorozattal fogják jobb belátásra bírni a menedzsmentet - írja a nol.hu. A Vasutasok Szakszervezete szombaton döntött erről.

Még egy esélyt ad a MÁV-csoport vezetésének a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) arra, hogy komolyan vehető szándékot mutasson a szakmában mostanra széles körben tapasztalható krízishelyzet felszámolására. Amennyiben a vasutasnapig – július 9-ig – sem kezdődik érdemi egyeztetés az érdekképviselet által többször jelzett problémákról, országos akciósorozattal fogják tárgyalóasztalhoz kényszeríteni a döntéshozókat – erről szombati ülésén döntött a VSZ kongresszusa.

A szakszervezet tavaly – szintén a vasutasnapra időzítve – pontokba szedte a súlyos problémákat: alacsonyak bérek, kritikus a létszámhiány, sok helyütt rosszak a munkakörülmények, indokolatlanul szigorú és rossz vizsgáztatási rendszer, máig nem született meg az életpályamodell hiánya.

Akkor kiáltványban követelték a MÁV-csoport vezetésétől az áldatlan állapotok megszüntetését, a szakma becsületének a visszaállítását. Ám az azóta eltelt tíz hónapban semmi nem változott.

nol.hu