Föld S. Péter: Viktor, emelj még légyszi a kenyér árán! (Vélemény)

2021.11.01 18:04

Mélyen tisztelt Miniszterelnök úr!

 
Szeretném megköszönni a kormánynak az irántunk való jóságát és törődését, ami abban is megnyilvánul, hogy egy kiló kenyérért már 400 forintot kell fizetnünk. Számomra ebből ugyanis az derül ki, hogy Miniszterelnök úr ismer bennünket, tudja, hogy milyenek vagyunk, mi magyarok. Bohém, hedonista nép, ha pénz van a zsebünkben, hajlamosak vagyunk arra, hogy elköltsük.
Felelőtlenül ráadásul, magunkra és a családunkra. Számos esetet tudnék sorolni, amikor valaki az élelmiszerre költött összegek után megmaradt pénzét a rezsi kiegyenlítésére fordította, s ha még ezután is maradt nála valamennyi, abból ruhát vett magának és a gyerekének.
 
Mindebből számos gond adódott, megértem hát, ha Önök, azon kívül, hogy közlik, mennyit költenek a családokra (azt már nem teszik hozzá, hogy mi adóforintjainkból kapunk vissza valamennyit), semmi mást nem tesznek.
 
Tudom, értünk nem tesznek semmit, nem ellenünk. Nem akarják, hogy a pénzköltés felelőtlen életmódra sarkalljon bennünket, és mindenféle hiábavalóságokra – például szórakozás, utazás – költsük a nálunk maradt pénzt.
 
Ha szabadna bátorkodnom, javasolnám a tisztelt kormánynak, hogy indítson nemzeti konzultációt, amelynek a végeredménye az lenne, hogy mi, magyar emberek támogatjuk a megfizethetetlenül magas kenyérárakat, és azt szeretnénk, ha még ennél is drágább lenne minden.
 
Föld S. Péter