Folyamatosan érkeznek az MAN telephelyére a miskolci villamosok dizájnját megkapó új buszok

2015.12.11 13:57

December végére az utolsó darabja is megérkezik az MAN tiszaújvárosi telephelyére annak a 75 darab CNG üzemű autóbuszból álló flottának, amely 2016-tól áll a miskolci lakosság szolgálatába.

mvk_man_cng_151211_ja_3.jpg

A járművek gyártása ez év közepén kezdődött Lengyelországban és Törökországban. Az elmúlt napokban pedig „saját lábon”, folyamatosan érkeztek a buszok Tiszaújvárosba, ahol a MAN szakemberei az utolsó „simításokat” végzik el rajtuk.

A buszok megkapják a miskolci villamosok dizájnját; így egységes arculatú, közösségi közlekedést szolgáló flottája lesz a városnak. Emellett beállítják az utastájékoztató rendszert, ami a buszok forgalomba állásának egyik alapkövetelménye.

mvk_man_cng_151211_ja_8.jpg

Az ütemezés szerint a buszok leghamarabb jövő év január-februárban állhatnak majd forgalomba. Ezzel párhuzamosan zajlik a munka az MVK miskolci telephelyén is, ahol a buszok üzemanyagtöltő-állomását építik.

A forgalomba álláshoz az autóbusz-vezetők gyakorlati oktatására is szükség van, a sofőröknek az autóbuszok menet-, és fizikai tulajdonságainak megismerése után, egyelőre utasok nélkül kell vezetniük az új autóbuszokat.

mvk_man_cng_151211_ja_17.jpg

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázat segítségével Miskolc 40 darab szóló és 35 darab csuklós CNG üzemű autóbuszt vásárolt.

minap.hu