Folytatódik a miskolci belváros közösségi, virágosítási programja

2018.07.14 07:36

Új padok és virágládák díszítik a Nagy Imre utcát. Az önkormányzat és az utcában lévő vállalkozások valósították meg a lakók elképzelését, akik hálából gondoskodnak majd a növényekről.

viragos_belvaros_180713ml_5.jpg

Fotó: Mocsári László
 

Folytatódik tehát a belváros közösségi virágosítási programja. Kiss János alpolgármester pénteki, helyszíni sajtótájékoztatóján visszautalt rá, hogy az ötlet egy hónapja fogalmazódott meg. – Június 16-án avattuk a Nagy Imre emléktáblát az utcában, akkor jelezték nekem, hogy az itt lakók és az utcában lévő vállalkozások képviselői szeretnék, ha padok és növények is díszítenék a területet. Így született meg ez az utcakép. Fontosnak tartom, hogy az érintett közösség részt vegyen a szépítési programban, hiszen akkor magáénak is érzi majd. Jobban odafigyel a megóvására, gondozására – hangoztatta az alpolgármester.

viragos_belvaros_180713ml_20.jpg

A padokat az önkormányzat biztosította, a virágládákat pedig, a növényekkel együtt a vállalkozások adták. Kiss János elmondta, szeretnék több utcában is továbbvinni ezt a programot. Közösen csinálni valamit nagyobb öröm, mint egyedül, így a munka sikere, eredménye is nagyobb.

viragos_belvaros_180713ml_7.jpg

Hajdú László, az Expert Társaságok tulajdonosa úgy nyilatkozott, amikor vállalkozásuk két évvel ezelőtt a Nagy Imre utcába jött, jóval üresebb volt a környék. – Most már nincs elhagyott ingatlan, különböző vállalkozók települtek ide. Igyekszünk minél szorosabban együttműködni a várossal, ez az egyik első lépése ennek – hangsúlyozta Hajdú László. – Az itt élők szerették volna, ha lezárják az utcájukat a forgalom elől, padokra és virágokra vágytak. További terveink között szerepel, hogy új fákat ültetünk oda, ahol kihasználatlan földterületet látunk, emellett felújítjuk, lefestjük a villanyoszlopokat – tette hozzá.

viragos_belvaros_180713ml_1.jpg

minap.hu