Folytatódik a nyomortelep-felszámolás Miskolcon

2016.07.01 19:17

Péntek reggel a Tetemvár Alsó Pincesoron bontottak el egy romos ingatlant. Amikor az önkormányzat a végrehajtás után átvette az ingatlant, a lakók már kiköltöztek belőle.

tetemvar_bontas_160701_ja_2.jpg

fotó: Juhász Ákos

 – A városvezetés célkitűzéseinek megfelelően Miskolcon folyamatosan számoljuk fel a nyomortelepeket – mondta el a helyszínen Schweickhardt Gyula. A polgármesteri biztos emlékeztetett, idén már a Bábonyibércen és a Dráva utcában is bontottak el romos ingatlanokat, de természetesen a Számozott utcákról sem feledkeztek el: az itt lakókkal is sorra állapodnak meg. Ott is folytatódhatnak tehát a megkezdett folyamatok.

A miskolci nyomortelepek felszámolása két éve kezdődött, a programot 35 ezernél is többen támogatták aláírásukkal. Azóta az önkormányzat folyamatosan szerzi meg az ingatlanokat a szegregátumok területén. Az egykori lakóknak segítenek, ők bérlakást kaphatnak, ingyen viszont senki sem kap lakást – hangsúlyozta a polgármesteri biztos.

tetemvar_bontas_160701_ja_13.jpg

– A lakók számára lehetőség van arra, hogy az önkormányzat erre vonatkozó jogszabálya alapján bérlakásra pályázzanak. Akik ezt nem tudják megoldani, azok számára van lehetőség arra, hogy a helyi esélyegyenlőségi program szerint ingatlanhoz jussnak. Ezek tekintetében használati díjat, illetve az ingatlan használatával kapcsolatos költségek megtérítését kell vállalniuk – ismertette Schweickhardt Gyula.

minap.hu