Folytatódik a Pegasus-ügy: Kósa Lajos államtitkot sértő nyilatkozata miatt börtönbe kerülhet?

2021.11.05 11:26

Börtön járhat Kósa Lajosnak, aki ma egy eddig ki nem mondott tényt erősített meg, nevezetesen, hogy a magyar kormány megvette és használja a Pegazus-szoftvert.

 
A csütörtöki honvédelmi-rendészeti bizottsági ülés után nyilatkozó Kósa Lajos bizottsági elnök szavai nem várt következményekkel járhatnak. Minderre Stummer János (Jobbik), a nemzetbiztonsági bizottság elnöke hívta fel a figyelmet közösségi oldalán.
 
Stummer azt írja:
 
Kósa Lajos ma újságírói kérdésre nyíltan elismerte, hogy Magyarország megvette és használja a Pegazus-szoftvert. Kósa Lajos ezzel minősített információt hozott nyilvánosságra, ezzel pedig a Büntető Törvénykönyv 256. paragrafus (1) bekezdés alapján minősített adattal való visszaélést követett el, amely a jogszabály szerint 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható”.
 
A Jobbikos képviselő, mivel már nyilvánosságra került ez az eddig titkosan kezelt információ, így folytatja:
 
A Nemzetbiztonsági bizottság elnökeként meg tudom erősíteni, amit Kósa Lajos mondott. Sőt, én láttam a szerződést is. A bizottság legutóbbi, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál tartott kihelyezett ülésén megtekinthettem azt.
 
Most akkor mindkettőnket elvisznek, vagy egyikünket sem? Hogyan lesz, belügyminiszter úr? Én mindenesetre megteszem a szükséges jogi lépéseket”.


blikk.hu