Folytatódik a rémálom! Főszerepben a benzin és a gázolaj

2021.10.13 15:09

Csak két napig élnek a mai üzemanyagárak, péntektől a benzin literje átlagban 3, míg a gázolajé 4 forinttal megy feljebb, 491, illetve 505 forintra. Természetesen ezek is soha nem látott magas szintek.

Mától átlagban bruttó 6, illetve 8 forinttal kell többet fizetni a benzinért és a gázolajért, ami az utóbbi esetében már az 500 forintos lélektani határ átlépését jelenti.
 
Ám itt nem áll meg a drágulás, pénteken ugyanis még feljebb emelkednek az üzemanyagárak a hazai kutakon - derül ki a holtankoljak.hu legfrissebb közléséből. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent, míg a gázolaj átagára bruttó 4 forinttal emelkedik majd.
 
Így az átlagárak október 15-én az alábbiak szerint alakulnak: 
 
> 95-ös benzin: 491 forint/liter
 
> Gázolaj: 505 forint/liter 
 
Írni sem kell, hogy mivel már hetek óta tart az üzemanyagár-rekordok döntögetése, a pénteki szintek is új csúcsokat jelentenek.

 

 

A kérdés már egy ideje csak az, hogy meddig tarthat ez, az autósok számára kedvezőtlen tendencia, amely eredményeként már mindkét nafta esetében 550 forint feletti árakkal is lehet találkozni a kutakon, sőt a gázolajnál már 560 forint felettivel is.
 
forrás: holtankoljak.hu