Fonóra csalogatták a miskolciakat a belvárosban

2016.06.03 15:24

Több száz gyermek, járókelő, vendég közösen énekelte el péntek délután a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt az Agyagbanda zenekar kíséretével. Ezzel elkezdődött a jubileumi, XX. Borsodi Fonó Folkfesztivál Miskolcon!

fono_flashmob_160603_vcs_06.jpg

A Városház téren közös éneklés, a belvárosban pedig zenés-táncos kedvcsináló hangolta a miskolciakat a háromnapos összművészeti fesztiválra. Visszatekint, de új korszakot is nyit idén a Borsodi Fonó, amelynek helyszínei közé a Diósgyőri vár mellett már a szomszédos Lovagi Tornák Tere is bekapcsolódik.

A nulladik napon, azaz ma este az IMMIGRANTS, LITTLE G. WEEVIL és a QUIMBY bizonyítja sokoldalúságát. Szombaton fellép PETRUSKA, SZABÓ BENEDEK ÉS A GALAXISOK, valamint a KFT. A fesztivál első napján kétségtelenül „lesz valami a levegőben”, hiszen a HALOTT PÉNZ is fellép a huszadik Fonón.
Míg szombaton a „popzenei élet fenegyerekei” fokozzák a hangulatot, vasárnap a népművészek mutatják meg, hogyan lehet még a cipőnket is „eljárni” tánc közben. KOLOMPOS, CIMBALIBAND, SZINVAVÖLGYI NÉPTÁNCEGYÜTTES, FIGURÁS EGYÜTTES és a PARNO GRASZT is hivatalos a vasárnapi programra.

fono_flashmob_160603_vcs_31.jpg

A jubileumi Fonó programját a fesztivál immár elmaradhatatlan fellépője, a CSÍK ZENEKAR koronázza meg, amely vasárnap este Ferenczi Györggyel és a Rackajemmel egészül ki. A három nap alatt mesterség bemutatók, népi játszótér, kézműves vásár, utcazene, fesztiválkocsma, táncházak és finom falatok is várják a látogatókat.

Kihagyhatatlan programokkal ünnepel a jubileumi Borsodi Fonó.

minap.hu