Fontos a jó példa - harmincmilliós adomány a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórháznak

2018.12.11 14:57

Harmincmillió forintos adományt adott át hétfőn a Hell cégcsoport a megyei központi kórháznak. Az összegből a Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztály újul meg.

hell_adomany_gyek_1812010_ja_4.jpg

Novemberben a Terra Altrix Alapítvány adomány gyűjtésbe kezdett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztály eszközeinek megújítására. A kórtermek, az ágyak, és egyéb berendezések elavultak, az osztályon lévő beteg gyerekeknek azonban megfelelő környezetre van szükségük ahhoz, hogy a kezelésük eredményes legyen, ezért égetően fontossá vált, hogy felújításba kezdjenek.

A miskolci székhelyű Hell cégcsoport is az adományozók sorába lépett, jelentős összeggel támogatva a projektet, az adományt jelképesen hétfőn adták át a kórház vezetőjének.

Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta: a Hell cégcsoportnál nagy hagyományai vannak a kórház támogatásának, és más vállalatoktól is rendszeresen érkezik támogatás a kórház számára. - Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy számítunk erre, de mindenképpen fontos fokmérője és jelzője a társadalmi elkötelezettségnek – hangsúlyozta a főigazgató.

Révész János kiemelte: a GYEK menedzsmentje rendkívül jó munkát végez, a kórházon belül ez az a szervezeti egység, ami élen jár az adománygyűjtésben. Ebben az évben a beérkezett adományok összértéke meghaladja az 50 millió forintot. Ez a kórházi költségvetésben is igen jelentős összeg.

- Fontos hangsúlyozni, hogy a központ vezetőjét a menedzsment nem hagyja magára. Mi is igyekszünk minden lehetőséget megteremteni annak érdekében, hogy a Gyermek Egészségügyi Központot fejleszteni tudjuk. Részben pályázati, részben pedig saját forrásokból járulunk hozzá, hogy megújuljon az épület, modernizálódjon a gép- és eszközpark – zárta gondolatait Révész János.  
 

hell_adomany_gyek_1812010_ja_1.jpg

Fotó: Juhász Ákos
 

Simon Réka, a Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztály főorvosa érdeklődésünkre elmondta, az adományt a műszerezettség fejlesztésére fordítják majd. Tizenkét kórterembe terveznek új monitorokat felszerelni, emellett mintegy 30-30 perfúzoros és infúziós pumpát is vásárolnak majd. - Az osztály egyik oldala már megújult, most a másik oldal felújítása következik. Korábban kicserélték a külső nyílászárókat, a padlót, két méteres magasságig felcsempézték a kórtermeket. Az adományból új bútorokat, új éjjeli szekrényeket, ágyakat is beszerzünk – tette hozzá a főorvos.

hell_adomany_gyek_1812010_ja_7.jpg

Tóth Eszter Anna, a Hell Energy PR igazgatója érdeklődésünkre úgy fogalmazott: két szempont vezérelte a céget, amikor az adományozás mellett döntöttek. A Hell Energy életében nagyon fontos szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalás, s a tulajdonosok nagyon erős lokálpatrióta szemlélettel bírnak. Az összes komoly beruházásukat a térségben valósították meg, és a továbbiak is mindenképp Miskolcon illetve a környékén lesznek. A tulajdonosok hisznek a régióban és abban is, hogy érdemes itt fejleszteni. Az adományozással szeretnének más vállalkozások számára is jó példát mutatni.

- A kórházzal többéves kapcsolatunk van, különösen ezzel az osztállyal, ahova most is adományoztunk. Dr. Simon Réka osztályán tavaly is voltunk, akkor játékokat hoztunk a gyerekeknek. Nemrégiben újra itt jártunk, akkor egy beteg kisfiú apukája hívott el minket az Avalon Mikulással és Amerika kapitánnyal együtt. Személyesen tapasztaltuk meg azokat a mindennapi problémákat, amivel az osztálynak szembe kell néznie, és úgy éreztük, kötelességünk segíteni. Azzal hogy mi egy jelentős összeggel segítettünk, talán másokat is ösztönözni tudunk arra, hogy segítsenek, a saját lehetőségeikhez mérten – hangsúlyozta Tóth Eszter Anna. 

minap.hu