Fontos levelet hoz a postás: ennek sokan nem fognak örülni

2015.12.16 18:57

Elszámoló számlát kapnak karácsonyra az ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfelek; a díjbekérőkön a megszokottnál valamivel magasabb összeg is szerepelhet.

Aki esetleg lemaradt volna róla, az állam idén felvásárolta az Elmű-ÉMÁSZ Társaságcsoport ügyfélszolgálati leányvállalatát; december elsejétől az ügyfelek új áramszolgáltatóhoz kerültek. Az átállásról a korábbi szolgáltató a következő tájékoztatást küldte az ügyfeleknek:

Az ELMŰ Nyrt. és ÉMÁSZ Nyrt. az egyetemes szolgáltatás állami tulajdonba adás előkészítésének egyik lépéseként 2015. december 1-jei hatállyal az egyetemes szolgáltatásban vételező lakossági, kisüzleti és közintézményi ügyfelek egyetemes szolgáltatásban történő ellátását egy új társaságnak, az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt-nek adta át, amely társaság azonos feltételekkel folytatja a szolgáltatás nyújtását.

A gyakorlatban ez azt jelenti: decemberben egy ún. elszámoló-számlával búcsúzik az ügyfelektől az ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft.; a következő hónaptól pedig már az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt-től érkeznek majd a díjbekérők. Az elszámoló-számlák postázását a napokban kezdték meg, kellemetlenséget pedig mindössze az okozhat a fogyasztóknak, hogy a kapacitás hiányában becsléssel készült összesítőn ezúttal a megszokottnál valamivel magasabb összeg is szerepelhet.

Az ügyfeleknek emellett fontos tudnia, hogy az ún. vevő (fizető) azonosítókhoz tartozó online regisztrációk ugyan továbbra is élnek az az ELMŰ Nyrt. vagy ÉMÁSZ Nyrt. online ügyfélszolgálati felületén, ügyeket intézni azonban már csak korlátozottan lehet.

Többek között továbbra is lehetőséged van a https://ker.elmu.hu illetve a https://ker.emasz.hu oldalakon:

-    Elektronikus és papíralapú számláid megtekintésére

-    Bankkártyád segítségével számláid kiegyenlítésére

-    Aktuális folyószámla-egyenleged lekérdezésére

-    Korábbi bejelentéseid megtekintésére

Bizonyos ügyek viszont már csak az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. online ügyfélszolgálati felületéről indíthatóak, így például:

-    Mérőállás bejelentése

-    Részfogyasztás módosítása

-    Elektronikus számla igénylése

Jó tudni azt is, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. online ügyfélszolgálatában a vevő azonosítókhoz tartozó regisztrációkat - változatlan regisztrációs felhasználónévvel és a hozzá tartozó e-mail címmel - már létrehozták. A számlázási és fizetési feltételekkel sem változtak az új szolgáltatónál, így például ha valaki korábban elektronikus számlázást igényelt, akkor a számlák a továbbiakban is elektronikus formátumban kerülnek majd kiállításra. Abban az esetben pedig, ha valakinek a felhasználónevéhez korábban több vevő azonosító is tartozott, akkor az új azonosítókat is ugyanazon regisztrációhoz rendelték hozzá.

penzcentrum.hu