Forradalmi változás jöhet a nyugdíjasok életében

2017.05.10 15:53

A kedden este benyújtott törvénymódosító javaslat célja, hogy az aktív, még dolgozni kívánó, idősebb korosztály számára is foglalkoztatási esélyt, lehetőséget teremtsenek.

A parlament.hu-n már elérhető a dokumentum, amely szerint a közérdekű nyugdíjas szövetkezet tagjainak legalább 90 százaléka nyugdíjas, és amelynek célja, hogy tagjai, illetve a még aktív időskorúak számára foglalkoztatást, munkaerőpiaci reaktivizálást biztosítson.
 
A közérdekű nyugdíjas szövetkezet tehát a munkaerőpiacon még aktív időskorúak számára újbóli munkát, foglalkoztatást lenne képes biztosítani, tisztességes jövedelem mellett, járulékkedvezményekkel. A tagoknak alapításkor, illetve belépéskor vagyoni hozzájárulást kellene vállalniuk, a szövetkezet eredményes gazdálkodása esetén pedig a megkeresett pénzt közösségi alapba tennék.
 
Ezt a nyugdíjas tagjának vagy vele közös háztatásban élő közeli hozzátartozójának a szociális, egészségügyi, oktatási, kulturális jellegű szükségleteinek a kielégítésére kell felhasználni - derül ki a dokumentumból.
 
penzcentrum.hu