Főszerkesztő-helyettes: Hullagyalázás lenne a Népszabadság újraindítása

2016.10.25 19:52

A Mediaworks új tulajdonosa azt állítja: kiemelten kezeli a Népszabadság újraindításának lehetőségét. Gergely Márton, a lap főszerkesztő-helyettese szerint egy csak ez kommunikációs fogás. A kiadó igazgatóságában Liszkay Gábor is helyet foglal.

Főszerkesztő-helyettes: Hullagyalázás lenne a Népszabadság újraindítása

Ahogy arról beszámoltunk, az Opimus Group egyszemélyes tulajdonában lévő Opimus Press. megszerezte a Népszabadságot is kiadó Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek 100 százalékát. Az új tulajdonos közleményében azt írja, hogy az újonnan megszerzett portfólió üzemeltetésének vizsgálata során elsőként és kiemelten foglalkoznak a napilap újraindításának lehetőségével.

Portálunk megkereste ezzel kapcsolatban Gergely Mártont, a Népszabadság főszerkesztő-helyettesét, aki úgy fogalmazott:

    nem hiszi, hogy újraindítják a lapot, de ha megtörténik, az egyenlő a hullagyalázással.

Murányi Andás, a napilap főszerkesztője pedig arra hívta fel a figyelmet az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy az Opimus a Mediaworks új igazgatóságának tagjává választotta Liszkay Gábort és Lóczi Jánost - akik a Magyar Idők lap fontos szereplői -, valamint Pintér Andreát, aki már a Pecina-érában is a Mediaworksnél dolgozott jogászként.

A Heinrich Pecina vezette Vienna Capital Partners közleménye szerint az Opimus Press a Népszabadság kiadásának felfüggesztését követően tett ajánlatot, és végül azért rá esett a választás, mert kinyilvánították azon szándékukat, hogy hajlandóak a felfüggesztett Népszabadság általunk tervezett újraindításának lehetőségét komolyan megvizsgálni.

Képzelőerő

"Képzeljük magunk elé, ahogy Liszkay Gábor komolyan átgondolja, hogy akar-e Népszabadságot" - kommentálta Pecináék közleményét a napilap egyik munkatársa, aki szintén elképzelhetetlennek tartja az újraindítást.

Mészáros Lőrinc

A Népszabi Szerkesztőség Facebook-oldalán pedig így kommentálták az eladást: "Pecina egy az egyben eladta a Médiaworks Hungary Zrt-t a Mészáros Lőrinchez kötődő Opimus Pressnek". Mindezt azzal indokolják, hogy az Opimus egyik leányvállalatában már ott ülnek Mészáros emberei: az Euro Generál Építő és Szolgáltató Zrt. vezetőségébe márciusban került be Csík Zoltán, aki együtt dolgozik Mészáros Lőrinc lányával egy másik cégben, a Taletis Group igazgatóságában. Szintén idén tűnt fel az Opimus körül Schmidt Zoltán, aki vezérigazgató a Mészáros-família egyik vállalatában, a Fejér-B.Á.L.-ban.