Friss meteorológiai előrejelzés november 6-ra, szombatra és a hétvégére

2021.11.06 05:49

Éjszaka a déli, délkeleti megyékben is megszűnt a csapadék, de felhős maradt az idő. Az ország északi felén ezzel szemben kiderül az ég, hajnalra azonban köd és rétegfelhőzet több helyen képződhet. 

 
Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre
 
 
Az északi megyékben a köd feloszlását követően derült, napos idő várható, de átmenetileg a déli megyékben is kisüthet a nap. Szombaton csapadék nem várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.
 
Időjárás-előrejelzés szombat délutánra
 
 
A legalacsonyabb korareggeli hőmérséklet általában 0 és +6 fok között várható, de elsősorban az északi völgyekben, fagyzugokban akár -1, -5 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 10 és 15 fok között alakul.
 

Előrejelzés a következő napokra

Vasárnap már több helyen indulhat párásan, ködösen, néhol esővel a nap. Napközben is sokfelé kialakulhat kisebb eső, zápor, több napsütés északon, északnyugaton várható. Mérsékelt marad a déli-délnyugati szél. Hajnalban -1, +9, napközben 7-13 fok várható.
 
A hétfő felhős, borongós, több helyen ködös idővel indul, kisebb eső, zápor elszórtan kialakulhat. Délután az északi tájakon már kisüt a nap. Az északi tájakon néhol felélénkül a szél. A minimumok -1, +6, a maximumok 7-12 fok között alakulnak.
 
Kedden és szerdán csapadék nem várható, de sokfelé ködösen indulhat a nap. Hidegek lesznek a reggelek, délutánonként viszont napos, nyugodt idő vár ránk, 9-14 fokos maximum-hőmérsékletekkel.
 
forrás: met.hu / idokep.hu