Fura és igen gyanús bűnügyekbe keveredett a miskolci megyei kórház

2019.11.18 06:38

Miskolcon úgy tűnik szorul a hurok a helyi egészségügyre rátelepedett NER lovagok azaz majdnem maffiózok körül. Több bűncselekmény gyanúja miatt is nyomoznak a megyei kórház környékén. Az egyik nyomozás tiltott szervkereskedelem miatt indult, amit az NNI vizsgál. Míg a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság műhiba ügyek miatt vizsgálódik. Mind emellett pedig vizsgálják a Medcenter tulajdonában lévő CT gépek jogtalan használata után felvett állami százmilliókat is. Gyanúsított még nincs.

Képtalálat a következőre: „medcenter miskolc https”

 

Kezd egyre cifrább lenni a Miskolcon a megyei kórház helyzete. Az egy dolog, hogy egy magáncég CT gépeit jogtalanul használják lassan egy éve, az azonban nem, hogy így az államtól havonta súlyos tízmilliókat zsebel be a kórház jogtalanul. Kérdés ezt miképp tehetik és a rendőrség is vakarhatja a fejét, mert ugyan elkezdtek a rákos betegek gyógyítására létrehozott Medcenter Kft. ügyében nyomozni csak hát épp igen rossz irányba. A CT gépek tulajdonosát akarták kellemetlen helyzetbe azaz a bűn árnyékába sodorni, azonban kiderült itt bizony nem mutyi van, hanem épp bizonyos városvezetői körök akarták megszerezni a Medcentert, amely a megye rákos betegeinek a gyógyítását vállalta. Igen zsíros biznisz volt, amíg fizetett a megyei kórház. Csak épp egy idő után inkább nem fizettek. Azonban az állam által a betegek kezelése után járó állami támogatást a kórház eltette. Sőt, miután a Medcenter kiszállt és megelégelte, hogy közel 1 milliárddal tartozik neki már a megyei kórház, felmondták a szerződést. S jött az újabb csavar. A kórház a magáncég CT gépeit tovább használta és vette fel az állami támogatásokat több mint egy évig. Havonta ez súlyos több tízmillió forintot jelentett a kórháznak. Ráadásul mindezt úgy tette ezt a Miskolcon lévő megyei kórház vezetése, hogy a gépek ÁNTSZ engedélye megszűnt, hisz a magáncég kiszállt a gyógyításból. Így úgy kezeltek hosszú hónapokig rákos betegeket, hogy azokkal , ha bármi is történt volna semmiféle kártérítés nem járt volna nekik. Az EMMI természetesen az ügyben semmit nem tett, ami több mint beszédes.
 
Képtalálat a következőre: „medcenter miskolc https”
 
Úgy tudjuk a Medcenter kapott több olyan félre nem érthető üzenetet, hogy a CT -gépes rákbeteg gyógyításból  ki kellene szállniuk, mert bizonyos NER lovagok érdekeit sértik. Nem vették komolyan az egészségügyi cég orvosai ezen burkolt fenyegetéseket és így igencsak pórul jártak, futhatnak a befektetett és felvett milliárdjaik után. A milliárdokat érő CT gépeiket el sem hozhatták, azokat a megyei kórház rabosította, sőt ezen gépeket és még a becsomagolt új CT gépeket hiába ajánlották fel a kórháznak, annak nem kellettek. Így ha tetszik, ha nem a Medcenter tulajdonosait tönkretették.
 
Mindezeket figyelembe véve adódik a kérdés, hogy az bűncselekmény-e, ha valaki úgy vesz fel állami támogatást, hogy arra nem jogosult, hisz nem neki járna, hanem a CT gépek tulajdonosának. Adódik a kérdés, hogy bűn-e az, hogy más gépét mindenféle díjazás nélkül használhatja-e bárki úgy, hogy arra nem kapott engedélyt? De ezek használatából komoly nyereséget produkál a jogtalan használó? Az is nagy kérdés, hogy az EMMI miért nem tett semmit? Vajon bűn-e úgy kezelni rákos betegeket, hogy az adott gépek garanciája, felelősségbiztosítása már nem létezik?
 
Az is nagy kérdés, hogy egy kórház tehet-e letétbe úgy súlyos százmilliókat, hogy azt nem az azonnali adósságok kifizetésére fordítja ? Miért nem vett a kórház államkötvényt, ami kamatozik és azt tette letétbe? Legalább némi haszon is lett volna belőle.
 
Azonban nemrég kiderült, hogy más bajok is vannak Miskolcon a kórházzal és bizonyos vezetőkkel. Kiderült, hogy egy ismert doki műhibát követett el de a kártérítés elkerülése végett meghamisítottak pár dokumentumot. A rendőrség már nyomoz.
 
Az Esti Újság főszerkesztőjeként érdeklődnék, hogy a SZ-SZ-B Megyei RFK mióta vizsgálódik és pontosan milyen bűncselekmények gyanújával a B.A.Z. Megyei Kórház kapcsán ( szervkereskedelem, csalás, okirathamisás )? A nyomozás során megkezdődtek-e már a tanúk meghallgatása? Vannak-e gyanúsítottak? A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik vagy konkrét személyek ellen?
 
Az alábbi megkeresésére tájékoztatjuk, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2019. július 10-én rendelt el büntetőeljárást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor. A büntetőeljárás érdekeire tekintettel jelenleg nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni. Megértését köszönjük!-írta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.
 
Aztán jött az újabb gyanús ügy. Szervkereskedelem. S lássunk csodát mind mind olyan érintettekkel a háttérben, akiknek valamiféle közük volt a CT-gépes fura mutyihoz is és az állami milliók beszedéséhez. Megkerestük az ORFK-t is. Okosabbak nem lettünk de legalább nem tagadták.
 
Érdeklődni szeretnénk, hogy a NNI pontosan milyen bűnügyekben nyomoz, amelyek a BAZ Megyei kórháznál merültek fel? Úgy tudjuk a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK is nyomoz. Az NNI-nél indított vizsgálat mióta folyik, és vannak-e már gyanúsítottak?
 
Elektronikus úton érkezett megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A folyamatban lévő nyomozás részleteiről további információt nem kívánunk adni.-közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.
 
A fentebb felsorolt ügyekben érintett orvosok úgy tudjuk a mai napig simán dolgozhatnak semmi joghátrány nem érte őket, az EMMI még csak azt sem mondta, hogy ejnye-bejnye, ami részben érthető, hisz a jogerős ítéletig mindenki ártatlan. Azonban úgy bízni egy betegnek egy orvosban, hogy az bármikor a maga védelmében megváltoztat orvosi dokumentumokat, nos igen nehéz. Vagy olyan dokiban bízni, aki szervkereskedelmből keres némi mellékest. Hát, no comment.
 
Természetesen ez a pár csúf bűnügy csak pár embert érint és az adott intézmény 99,9%-a jó orvos, jó ápoló, azaz meglehet bennünk bízni. Azonban ez a pár gyorsan meggazdagodni kívánó kolléga sajnos rossz fényt vet rájuk és az egész egészségügyre, hisz az itt dolgozók a betegek megmentésére esküdtek fel, nem a NER lovagi címre. Ez tény.
 
estiujsag.hu