Gáz van! (vélemény)

2015.06.20 07:58

Mondja nekünk a rezsizseni, országunk rezsicsökkentője Németh Szilárd egy sajtótájékoztatón, ahol kiderült, hogy valaki, valahol, valamiféle levelet lopott el és oda adta az újságíróknak, ahol a rezsicsökkentésről van szó. De ez nem számít, a kormány, mint mindig "megvédi az embereket" és marad a rezsicsökkentés.

Természetesen, ilyenkor egy okos magyar ember azt gondolja, hogy nem érdekel a rezsicsökkentés, meg az, hogy "gáz van", adjatok végre egy olyan fizetést, hogy semmi gond nélkül tudjuk kifizetni a rezsiköltségeket. Legalább olyan fizetést, mint amennyi az apanázsa a Felcsúti futball akadémia növendékeinek egy hónapban. Gáz van, kiveszem a CÖF vezetője Csizmadia László szavaiból, aki azt állítja a fővárosunk legdrágább szálloda bankétterméből egy sajtótájékoztatón.

Neki baja van Gyurcsány Ferenccel meg az Altus társasággal, mert ő, meg harcostársai ifj. Lomnici Zoltán, meg Fritz Tamás úgy gondolják, hogy az Altus uniós megbízása jogilag /?/ és erkölcsileg /?/ is aggályos, összeférhetetlen, nagyon nincs rendben. Egy okos ember ilyenkor arra gondol, hogy a CÖF-ösök maguk sem értik, hogy miről beszélnek. De beszélni kell nekik, mert ezért kapják a kormánytól ,mint "civilek" a hatalmas pénzeket. Gáz van, szerintem, még egy dologban, pontosabban dologgal. Egy igazi kereszténydemokrata, a KDNP frakcióvezetője, a 68 éves Harrach Péter gondolt egyet, és kimondta azt, amit általában a férfiak az idős korukban szoktak keservesen viselni. Amikor beszélt a bevándorlási témáról, megfeledkezett magáról, hogy itt nem mint magánszemély, hanem mint a magyar parlament képviselője tartózkodik, s azt mondta nagyon patetikusan az unió vezetőiről, hogy "erős kifejezés, ha azt mondom, hogy az unió impotens, de lényegében erről van szó".

Nos, ezt el is lehetne fogadni. Mert mást elvárni ilyen "intelligens emberektől" nem is lehet. Ide tartózik az, hogy az impotencia politikai értelemben is létezik.

Lévai Zsuzsanna, szakpszichológus, Miskolc