Gézdarabot hagytak műtét után egy nő szívén, meghalt

2016.09.14 20:27

18 nappal a műtét után meghalt az az 59 éves asszony, akinek egy hatalmas gézdarabot felejtettek a szívburkán. A kórház már nem ismeri el a felelősségét, a család perelhet.

Képtalálat a következőre: „Magyar Honvédségi Egészségügyi Központ szívsebészet”

Sügrős szívműtét miatt vitték be az 59 éves asszonyt a Honvéd kórházba 3 évvel ezelőtt, ám a műtét után az orvosok benne felejtettek egy 40-szer 40 centis gézkendőt - derült ki a TV2 Tények egyik riportjából. A nő lánya azt mesélte,

"a gézkendő a szívburkon volt."

Az asszony a műtét után 18 nappal elhunyt, a gézkendőt boncolás közben vették észre. Minden be volt gyulladva körülötte. Az orvosok azonnal abbahagyták a boncolást, hívták a családot és rendőrséget is. Utóbbi vizsgálatot indított, ám végül azt állapította meg, nem biztos, hogy az ott felejtett géz miatt halt meg az asszony, ezért nem is vontak senkit felelősségre, holott a szakértők azt mondták, súlyos orvosi hiba történt.

A család ügyvédje, Ábrahám László az orvosok hibáztak, emiatt halt meg az asszony. A kórházzal most ezen vitáznak. Kezdetben a kórház még elismerte felelősségét és kártérítést ajánlott, ám miután a család megalázóan alacsony összegnek tartotta azt, a kórház már azt mondta, mégsem biztos, hogy hibáztak, a család pedig pereljen, ha akar.

A Tények megkereste a Honvéd kórházat is, azonban egyelőre nem kaptak választ.

hvg.hu