Gigantikus autóbeszerzésre készül a kormány, a részletek titkosak

2019.08.03 14:22

A magyar állam történetének legdrágább autóbeszerzésére készül, 82 milliárd forintot akar elkölteni új gépkocsik vásárlására. Harangozó Tamás MSZP-s képviselő a Pénzügyminisztériumnál érdeklődött a részletekről, sajnos sikertelenül - derül ki az MSZP közleményéből, ami az MTI OS-en is olvasható.

 

Harangozó Tamás írásbeli kérdésre Varga Mihály megbízásából Bodó Sándor pénzügyminisztériumi államtitkár a következő választ adta:
 
A Kormány célja, hogy a rendelkezésre álló eszközpark a mai kor elvárásainak elvárásainak megfeleljen, a közügyek ellátását a lehető legnagyobb hatékonysággal támogassa. A megjelent gépjárműbeszerzési felhívás eredményeként több mint 1000 intézmény valósíthat meg saját beszerzéseket. Így lehetőség nyílik az elöregedett gépjáműpark lecserélésre, amellyel jelentős üzemanyag-megtakarítés érhető el."
 
Harangozó azt írja, ha a 82 milliárd forint közpénzből megfelelő számú mentő- és tűzoltóautót vesznek, azzal egyetért. Elfogadhatatlan viszont, ha tízezer új közép és felsőkategóriás személygépkocsira, terepjáróra akarnak ennyi pénzt elkölteni.
 
Ezért a közlemény szerint ismét felteszi írásbeli kérdését és nyomatékosan kéri Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy küldje meg, vagy tegye közkinccsé a birtokában lévő terveket, pontos számokat, adatokat, típusbontással együtt.
 
Mivel a Népszava információi szerint, a Pénzügyminisztérium 2019. augusztus 6-ig várja az ajánlatokat, így a frakcióvezető-helyettes szerint nincs akadálya a részletes tájékoztatásnak.
 
mti.hu / napi.hu