Gizella néninek nincs miért panaszkodnia - 90. születésnap

2015.10.15 07:38

A családomban eddig senki nem élt 90 évet, sem az édesanyám, sem az édesapám. El sem hiszem, és csak a lábam fáj – mondja nevetve Gizella néni. Akkor nekem szabad panaszkodni? - kérdezi mosolyogva Orosz Elekné, akit 90. születésnapja alkalmából köszöntettek Miskolcon.

Életében egyszer volt kórházban, amikor a gyermekét megszülte, betegségek közül pedig sokáig a mandulagyulladás volt a legsúlyosabb baj, ami utolérte. Erről is beszélt Gizella néni, akit Óvári Zsuzsanna főosztályvezető és Gazdusné Pankucsi Katalin, a térség önkormányzati képviselője köszöntött.

szepkoru_koszontese_151014_vcs_1.jpg

fotó: Végh Csaba

Gyermeke születése előtt a kohászatban dolgozott, majd a háztartás vezetése és a gyermeke fölnevelése tette ki mindennapjait. Ezután 15 éven át a Miskolci Egyetem portáján dolgozott.

Negyven évig éltem a férjemmel, soha nem volt köztünk egy hangos szó sem. Ha vita is volt köztünk, még aznap este pontot tettünk a végére, haraggal soha nem feküdtünk le – mondta Orosz Elekné Gizella néni. Ugyanígy él a fiam és a felesége is, ők most 35 éves házasok, erre is nagyon büszke vagyok – tette hozzá.

minap.hu