Gödörtelenítik a belvárosi parkolót Miskolcon

2016.06.07 09:23

Kátyúk, gödrök, esőben sár, tócsa „díszíti” a miskolci belvárosban lévő Bazártömb parkolóját.

Gödörtelenítik a belvárosi parkolót Miskolcon

Már többször beszámoltunk róla – és olvasóinktól is számtalan jelzés érkezett –, hogy városközponthoz nem méltó, de sokszor a parkolást is ellehetetlenítő állapotok uralkodnak a területen. Éppen ezért péntek reggel örömmel láttuk a munkagépeket és kordonokat a parkolóban. Perecsenyi Attilától, a Régió Park Miskolc Kft. ügyvezetőjétől pedig megtudtuk, megkezdődött a terület felújítása. Természetesen ez csak azon területekre érvényes, amelyeket a cég működtet, azaz 1800 négyzetméternyi részre.

bazar_tomb_vj11

Az ügyvezető pénteki tájékoztatása szerint hétfőre elkészülnek a munkákkal, a terület új zúzalékszőnyeget kap. A felújítás összege 2,5 millió forint.

Persze ez csak ideiglenes megoldás, mert mint már megírtuk, a város pályázati pénzből szeretné rehabilitálni a területet. „Az önkormányzat folytatni kívánja az előző Uniós költségvetési ciklus Belváros városrehabilitációs beavatkozásait. A Stratégiai Gazdaságfejlesztési Osztály dolgozik azoknak a javaslatoknak a kidolgozásán, amelyek a 2016–2020 időszakban a Kazinczy utcától keletre fekvő, belvárosi tömbbelső, Széchenyi-negyed – közismertebb nevén Bazártömb – felújításával kapcsolatosak” – informálta lapunkat korábban az önkormányzat.

NSZR
boon.hu