Gólzáporos döntetlennel csoportelső Magyarország

2016.06.22 20:21

A magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent ért el Portugália ellen, így öt pontjával csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe a franciaországi Európa-bajnokságon.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese vasárnap Toulouse-ban az E csoport második helyezettjével, Belgiummal vagy Svédországgal találkozik. Portugália három döntetlenjével harmadikként zárt, s így Horvátországgal csap össze a 16 között.

A magyarok Gera Zoltán gyönyörű lövésével a 19. percben szereztek vezetést. A ferencvárosi támadó 37 évesen és 61 naposan a magyar válogatott történetének legidősebb, az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastic mögött. A portugálok Nani révén a 42. percben egyenlítettek. A második félidőben bő negyedóra alatt négy gól esett: Dzsudzsák Balázs duplájára mindkétszer Cristiano Ronaldo válaszolt.

A portugálok legnagyobb sztárja 17. Eb-meccsén lépett pályára, ezzel pedig - a francia Lilian Thuramot és a holland Edwin van der Sart megelőzve - egyedüli rekorderré vált, illetve elsőként négy kontinensviadalon is eredményes volt.
Magyarország a két csapat 11. meccsén negyedik döntetlenjét elérve is nyeretlen maradt Portugália ellen.
Eredmény:
F csoport, 3. (utolsó) forduló:
Magyarország-Portugália 3-3 (1-1)
---------------------------------
Lyon, Parc Olympique Lyonnais, 55 514 néző, v.: Martin Atkinson (angol)
gólszerzők: Gera (19.), Dzsudzsák (47., 55.), illetve Nani (42.), Ronaldo (50., 62.)
sárga lap: Guzmics (13.), Juhász (28.), Gera (34.), Dzsudzsák (56.)
Magyarország:
-------------
Király Gábor - Lang Ádám, Juhász Roland, Guzmics Richárd, Korhut Mihály - Pintér Ádám, Elek Ákos - Lovrencsics Gergő (Stieber Zoltán, 83.), Gera Zoltán (Bese Barnabás, a szünetben), Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám (Németh Krisztián, 70.)
Portugália:
-----------
Rui Patrício - Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Eliseu - Andre Gomes (Ricardo Quaresma, 61.), William Carvalho, Joao Moutinho (Renato Sanches, a szünetben), Joao Mario - Cristiano Ronaldo, Nani (Danilo, 81.)

I. félidő:
----------
19. perc: jobb oldali magyar szögletet követően egy portugál védő kifejelte a labdát, a 16-os vonalán pedig Nani a kapu felé állva még hátra csúsztatta, de éppen Gerához, aki mellel maga elé tette, majd 23 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0).
42. perc: Ronaldo ugratta ki tökéletes ütemben a büntetőterület bal oldalára középről befutó Nanit, aki állítgatás nélkül 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).

II. félidő:
-----------
47. perc: Dzsudzsák 25 méteres, bal sarok felé tartó szabadrúgása megpattant a portugál sorfalon, így a labda védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába (2-1).
50. perc: Mario jobb oldali beadását követően Ronaldo 6 méterről, parádés mozdulattal a jobb sarokba továbbította a labdát (2-2).
55. perc: Dzsudzsák újabb távoli szabadrúgása után lepattant a labda a sorfalról, de a magyar csapatkapitány szerezte meg, majd befelé húzott és a második kísérlete után a labda megpattanva a jobb sarokba vágódott (3-2).
62. perc: egy bal oldali szöglet után Quaresma ívelt középre, Ronaldo pedig 5 méterről a bal sarokba csúsztatott (3-3).

mti.hu

A mérkőzés lefújásának pillanatában így ünnepeltek a szurkolók Miskolcon a Szinva Foci Teraszon: