Gruevszki külügyminisztériumi helyettes államtitkárral találkozott, amikor újságírók rajtakapták

2019.06.09 06:47

A találkozó helyszíne egy olyan lakás volt, ami egy letelepedési kötvényes tulajdona lehet, szomszédja pedig pont a 444.hu szerkesztősége.

Nikola Gruevszki
 
Fotó: JOHN THYS / AFP

 

Rejtély, hogy mit csinált pénteken Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, amikor megjelent a 444.hu szerkesztősége melletti lakásnál. A váratlan találkozás alkalmából a 444 megpróbálta szóra bírni a hazájában korrupcióért elítélt, de Orbánnál menedékre találó bukott kormányfőt, ám az csak annyit mondott, hogy nem mond semmit. A portál viszont felismerte az egyik személyt Gruevszki társaságából, így annyi már kiderült:
 
Joó Istvánnal, a Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkárával találkozott a volt macedón miniszterelnök.
 
Joóról azt írják, korábban otthonosan mozgott a balkáni gazdasággal kapcsolatos témákban, 2015-ben erről adott elő egy rendezvényen. A lakásról pedig, hogy lassan egy éve üres. A földhivatali adatok szerint két kínai állampolgár tulajdonában van, és egyiküket letelepedési kötvényvásárlóként jelölték meg egy tavaly a 444-nek és a Dirket36-nak elküldött, feladó nélküli levélben.
 
A Népszava értesülése szerint június 12-én, a washingtoni magyar nagykövetség egyik rendezvényén éppen Joó István lesz a díszvendég. Ráadásul rajta kívül David Cornstein amerikai magyar nagykövet is ebben a státuszban vesz részt az eseményen.
 
„Semmi különös”
 
A 444.hu megkeresésére a külügyminisztérium azt közölte:  
 
Semmi különös nincs abban, hogy a Külügyminisztérium kapcsolatban van egy hazánkban tartózkodó személlyel, aki sokáig saját hazája miniszterelnöke volt.”
 
nepszava.hu / 444.hu