Gulyás Gergely: 7 milliárdot spórol a kormány a népszavazás és a választás egyidejű megtartásával

2022.01.13 17:30

Áder János köztársasági elnök a 2021 júniusban elfogadott gyermekvédelmi törvényhez kapcsolódó népszavazást és az idei országgyűlési választásokat egy napra, április 3-ra írta ki. A kormány üdvözli a hírt, mert ezzel hétmilliárd forintot spórolnak – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

 
Gulyás kifejtette, hogy a magyar közélet jelenlegi állapotában ritka a konszenzus, de ebben a kérdésben teljes egyetértést lát. Köszönetet mondott a Párbeszéd képviselőjének, Szabó Tímeának, aki javasolta a választás és a népszavazás egyidejű megtartását, amit – emlékeztetett – az Országgyűlés valamennyi pártja, képviselője támogatott.
 
A miniszter hangsúlyozta mennyire fontos kérdésekről van szó, a választásnak és a népszavazásnak is óriási tétje van. A kormány álláspontja szerint indokolt megtiltani a szexuális propagandát az iskolákban és a reklámokban a kiskorúak előtt, a gyermekek nevelésének joga a szülőké – tette hozzá.
 
Gulyás a maga és a kormány nevében azt kérte mindenkitől, hogy ne csak a választáson, hanem a népszavazáson is mondja el a véleményét.
 
mti.hu