Gulyás Gergely: holnap meglehet a 4 millió beoltott, jöhet az újabb lazítás

2021.04.29 11:21

Csütörtök délelőtt szokás szerint Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A legfontosabb kérdés az lehet, mikorra lesz meg a 4 millió beoltott, amikor nyithatnak többek között a szállodák, az éttermek belső terei és az uszodák is a védettségi igazolással rendelkezők számára.

 

A védetteknek már maszk sem kell
 
A védetteknek és a velük lévő kiskorúaknak nem kell maszkopt viseli a kulturális- és sportrendezvényeken - mondja Gulyás Gergely. Szigorú szabályok lesznek a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban, ez jelenti a Büntető Törvénykönyv módosítását is, minősített eset lesz a védettségi igazolvány hamisítása. Emellett 100 ezertől egymillió forintig terjedő bírság vagy legsúlyosabb esetben egyéves bezárás is jöhet azoknak a szervezőknek, akik nem ellenőrzik a védettségi igazolványok meglétét.
 
A családi rendezvényekkel kapcsolatban fennmaradnak a jelenlegi korlátozások,
 
"a lakodalmak esetében az 5 millió beoltott után szeretne a kormány lazítani a szabályokon, ezt május harmadik hétvégéjére érhetjük el.
 
Pénteke meglehet a 4 millió beoltott
 
Tegnap két kormányülés is volt, a rendes ülés mellett az uniós aktualitásokról tárgyaltunk - mondta Gulyás Gergely. A kormány szerint megnyugtató, hogy Európában kiemelkedő a magyar oltások üteme, ennek köszönhteőtn mostanra radikálisan csökkent az új fertőzések száma.
 
"Holnap meglehet a 4 millió beoltott, akkor a kormány korábbi döntésével összhangban tudunk dönteni az újranyitásról
 
- mondja a miniszter.
 
 
portfolio.hu