„Gyászos napja volt a miskolci fürdőkultúrának és a fürdőnek”

2017.08.12 12:08

A múlt hét szombat után többen úgy döntöttek, egy darabig nem mennek a Selyemréti Strandfürdőbe.

„Gyászos napja volt a miskolci fürdőkultúrának és a fürdőnek”
 
Gyászos nap ez Miskolcnak, a fürdőkultúrának, a Selyemréti Strandfürdőnek. Így összegezte az elmúlt szombat történéseit egy fürdőző az egyik internetes csoportban. Konkrétumokat nem írt, mondván, nem szeretne befolyásolni senkit, de várta azok reagálásait, akik aznap ugyancsak a strandfürdőben voltak. A hozzászólások érkeztek is sorba, a bejegyzést több százan kommentelték. Sokan közülük hasonló élményeket osztottak meg, mint a topik indítója. Egészen pontosan arra panaszkodtak, hogy a strandot – főleg hétvégén –
 
olyanok látogatják, akik nem tartják be a fürdőzés szabályait, van, hogy ruhástól mennek a medencébe, hangoskodnak, nem lehet tőlük úszni.”
 
Persze voltak, akik nyomdafestéket nem tűrő módon nyilvánultak meg, de a történések összegzése az volt, a fentiek miatt egy darabig biztos nem látogatják a selyemréti strandot.
 
Az ilyen és ehhez hasonló panaszok nem új keletűek ezzel a fürdővel kapcsolatban. Már tavaly, sőt azelőtt is többen jelezték – lapunknak is –, hogy elsősorban hétvégenként rosszabb a helyzet, akkor több olyan fürdőző van, aki zavarja mások szórakozását, pihenését. Akkor is megkerestük a Miskolc Holdingot, mivel az intézmény hozzájuk tartozik, de érdemi választ nem kaptunk. Az idén igen.
 
 
Kötelességük
 
Volt-e panasz a fürdő felé? Amennyiben igen, mit tudnak tenni, hogy ne történjen meg újra a szombatihoz hasonló esemény? A fürdő szabályzatában szerepel-e, hogy nem lehet ruhában fürdeni? Volt-e olyan, hogy kiküldtek valakit a selyemrétiről nem megfelelő viselkedés miatt? Ezeket és ehhez hasonló kérdéseket tettünk fel.
 
Fieszl Zsuzsa, a Miskolc Holding kommunikációs kapcsolattartója a következő választ adta: „Az újjáépített selyemréti strandon munka­társainknak kötelessége a házirend szabályait betartó vendégek teljes körű kiszolgálása, a higiénés, tisztasági előírások megvalósítása, a fürdő rendjének biztosítása.”
 
Így folytatta: „Az utóbbi napok kánikulai időjárásának következtében a jelentősen megnövekedett vendégforgalomban valóban előfordultak kirívó szabálytalanságok. Olyanok is, amelyek a selyemréti strand átépítésének megelőző időszakát idézték. Ezekről – bár többségükről írásos panasz nem érkezett – a fürdő vezetése értesült.”
 
 
Intézkednek
 
Az előrejelzés szerint várható következő kánikulai napokban a Selyemréti Strandfürdőben jelentősen megnövelt létszámú biztonsági személyzet lesz szolgálatban, akik ha kell, a szabálytalankodó, irritáló magatartást tanúsítókkal szemben, az újságírói kérdésben említett intézkedést, vagyis a strand területéről való eltávolítást is végrehajtják”
 
– fogalmazott Fieszl Zsuzsa.
 
– Erre egyébként korábban is volt már példa. Hangsúlyozta azt is, a nyár hátralévő részében minden lehetséges intézkedést megtesznek, hogy a Selyemréti Strand szigorú házirendjét mindenki betartsa, s „így valamennyi kedves vendégünk a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásban részesüljön, és kellemes órákat tölthessen nálunk”.
 
N. Szántó Rita
boon.hu