Gyermekeinek megkeresztelője nevezte fasisztának Orbánt

2019.03.16 19:20

Iványi Gábor lelkészről, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjéről közölt portrécikket szombati nyomtatott lapjában és az online felületén a New York Times – vette észre a 444.hu.

 
A vezető amerikai lapban felidézik: Iványi adta össze Orbán Viktort és feleségét, és ő keresztelte meg a két idősebb gyereküket, most viszont azt mondja: „Ennek a kormánynak nincs köze a kereszténységhez."
 
Az „Orbán Viktort a szövetségesének tartotta. Most a fasizmus szimbólumának hívja” című cikk részletesen elmeséli Iványi Gábor életútját, a kommunista rendszer elleni, bebörtönzésekkel tarkított küzdelmeitől a hajléktalanok segítéséig, az Evangéliumi Testvérközösség alapításától egészen odáig, hogy korábbi szövetségese, Orbán Viktor elvette tőle az egyházi státuszt.
 
Iványi elmondása szerint 2010 után Orbánék még meghívták egy megemlékezésre, amit ő nyílt levélben utasított vissza, ezután jött a bosszú.
 
Amikor először találkoztak Orbánnal, ugyanazt akarták – mondta Iványi a New York Timesnak, hozzátéve, hogy most Orbán már egy szélsőjobboldali, fasiszta pártot vezet.
 
A cikkben megszólal Beer Miklós püspök és Fröhlich Róbert főrabbi is. Utóbbi felidézi a zsidó legendát, hogy minden generációban van 36 igaz ember, aki viszi a hátán a világ terheit. „Szerintem Gábor az egyikük” – fogalmazott a rabbi.
 
444.hu / hirklikk.hu